Rozzano Z

-

VH19-272-0001 / V-LN: 2933285 / ID: 316

Rotu, sukupuoli : Zangersheide, ori
Väri, säkä :Ruunikko (Ee/Aa), 168 cm
Syntynyt, ikä :01.04.2018, 13-vuotias
Kasvattaja :Annelies Vermeulen     EVM
Omistaja :Jayde (VRL-05186)

En ollut vähään aikaan ajatellutkaan hankkivani uusia hevosia, mutta jotenkin kummasti katseeni kiinnittyi foorumilla esiteltävään ruunikkoon zangersheideen. Sen oli maahantuonut Belgiasta Disa, joka oli myös kouluttanut meidän Zealotista jokseenkin yhteiskuntakelpoisen yksilön. Tiesin saavani hyville tavoille opetetun yksilön, jos tarttuisin tähän tarjoukseen. Videolla oleva ruunikko ori oli tosin varsin vallattoman oloinen pomppiessaan tasajalkaa, mutta ehkä nuo temput kuuluivat nuoreen ikään?

  Roiksi ristitty ori ei ole kenties se tallia hajottava potkija joksi sitä voisi luulla, mutta se on silti varsin energinen ja häsläävä tapaus. Ikinuorelta tuntuva ori on aina hörisemässä naapuriensa kanssa, mutta myös ihmiset saavat osansa sen uteliaisuudesta. Toisinaan minusta tuntuu, että Roi ei arvosta tarpeeksi muiden henkilökohtaista tilaa. Sen kanssa kannattaakin käyttää ketjunarua ihan suosiolla, ja pitää harjaustuokiot karsinan sijasta käytävällä. Voisin kuvailla Roita vähän liiankin sosiaaliseksi, sillä se on varsin ylituttavallinen muiden hevosten kanssa ollessaan. Tämän vuoksi Roi tarhaa yksin.

  Ratsuna Roi ei ole mikään kaikista helpoin tapaus, mutta ei toisaalta mikään pahin painajainenkaan. Se on saanut kehuja erityisesti hyvästä ja rytmikäästä laukastaan, jota on helppo koota ja lisätä. Toisaalta orilla on tapana sortua hyppäämään liian kaukaa tai läheltä, jos ohjat eivät ole tarpeeksi tuntumalla. Tämän vuoksi Roin ratsastajan istunta pitää olla hyvä ja tiivis, etenkin sarjaesteillä orin innokkuuden sääteleminen on tärkeää.

Roskilde Z
ZANG, RUUNIKKO
Rossi D Z
ZANG, TUMMANRUUNIKKO
Amethiste Z
ZANG, RAUTIAS
Azzizi Z
ZANG, MUSTANKIMO
Azzurro Z
HOLST, RUUNIKONKIMO
Mireille d’Amour Z
ZANG, RUUNIKKO

  Ei jälkeläisiä

  Jayde (VRL-05186)

  jaydeism@gmail.com

  virtuaalitalli / virtuaalihevonen