Sijainti

Atacaman aavikko

Quinta Paraíso ei ole mikään hohdokas paratiisi nimestään huolimatta. Chilen Atacaman aavikko on kuivin paikka maapallolla (napa-alueita huomioimatta), joten ilmankosteus ei ole inhimillisissä mittasuhteissa. Quinta Paraíson sijainti suuren kaupungin Antofagastastan kupeessa lieventää järkytystä jonkin verran, mutta ei tarpeeksi. Muutama kymmenen kilometriä kaupungista vuoristoseutu muistuttaa melkein Marsin elotonta maanpintaa. Sammuneet tulivuoret halkovat maisemaa, vahvistaen sci-fi mielikuvaa.

  Muiden aavikoiden lailla Atacama on yöllä kylmä ja päivällä kuuma. Lämpötila saattaa auringossa kohota varsin korkeisiin lukemiin, jopa 40 asteeseen. Atacaman kuivuus on peräisin sen sijainnista - vuoret ja kylmä merivirta tekevät paikasta uniikin. Kummaa kyllä, lunta löytyy läheisten vuorten huipuilta.

  Lähin lentokenttä löytyy Antofagastan kaupungista. Matkustaminen on siten varsin vaivatonta kansainvälisiä laukkalähtöjä ajatellen.

Kuvat © 1st gilletsama (CC BY-NC-SA 2.0) + 2nd alauruin (CC BY-NC-SA 2.0) + 3rd susieblackmon (CC BY-NC 2.0)

Viralliset värit

Kuva generoitu BHA:n Racing Colours -ohjelmalla

Hevostilat & Henkilökunta

Vakiojockeymme
Tallin käytävä

Quinta Paraíson rakennukset rakennettiin vuonna 2017, joten ne ovat varsin modernit. Tilalle vievä asfaltoitu tie kulkee metalliporttien läpi, kaartaen lopuksi päätoimiston eteen parkkipaikalle. Päätoimisto sijaitsee suurimman tallirakennuksen keskellä, tilusten sydämessä. Tallirakennukset ovat tehty vaaleasta kalkitusta kivestä, mutta karsinat koostuvat puusta. Tallirakennuksia on useita, sillä QP pystyy majoittamaan noin sata hevosta. Tallirakennukset sisältävät useita erilaisia tiloja, mm. rehu- ja varustehuoneita, kuten myös vesi- ja hoitokarsinoita. Strategiset kokoukset pidetään toimiston viereisessä kokoustilassa, jossa joka aamu päätetään päivän suunnitelmat ja ratsastettavat hevoset. Perjantaisin pidetään seuraavan viikon suunnitelmapalaveri.

  Alueelta löytyy yksi standardimittainen (8 f) laukkarata, joka on hiekkapohjainen. Tallin aavikkoisen sijainnin vuoksi nurmipohjainen rata on oikeastaan täysi mahdottomuus. Mikäli radalla on paljon hevosia, on myös mahdollista harjoitella pyöröaitauksessa. Pyöröaitaukset ovat etenkin valmentajien suosiossa varsoja kouluttaessa. Tiluksemme soveltuvat myös kilpailuiden järjestämiseen, sillä laukkaradan yhteydessä on katsomo. Lentokenttä ei ole kaukana, joten taksi tuo melkein istumapaikalle asti rohkean vierailijan.

Luulin pääseväni normaaliin laukkatalliin töihin, mutta Fortuna päätti olla julma. Chilessä on muitakin paikkoja kuin tämä kurjuuden loukko, sanoin kerran pomolle. Hän vain tuhahti. "Pablo, onneksi pomomme on nätti", Rubén sanoi minulle yksi päivä niljakkaasti. "Niin, jos pitää jäisestä sielusta ja mustasta magiasta", mutisin takaisin kiukkuisesti. Rubén nauroi minulle viikon.

  Tallin toiminnasta vastaa sen omistaja Jayde Wuopio. Iältään nainen on noin 30-vuotias ja tiukasti bisnesorientoitunut. Yleensä Jayde istuu toimistossa beigessä puvussaan tai seuraa hevosten treenejä laukkaradan vieressä. Tallimestarina toimiva kuusikymppinen Pablo Rodríguez ei voi ymmärtää lainkaan pomonsa intoa tähän kuivaan maankolkkaan, vaikka onkin syntyjään chileläinen. Vakiojockey Rubén Díaz sentään pärjää aavikon kuumuudessa.

Tämä on virtuaalitalli, a SIM-game stable. Taustakuva © Thomas Hawk CC BY-NC 2.0 (www)

  Uutiset   Virtuaalinen Laukkaurheilukeskus   English info