Sokerikuun Jacinthe Zealot

BCh, SCh

VH16-012-0188 / V-LN: 725913 / ID: 26

Rotu, sukupuoli : KWPN, tamma
Väri, säkä :Ruunikko (Ee/Aa), 173 cm
Syntynyt, ikä :19.06.2016, 7-vuotias
Kasvattaja :Moon Sugar Ltd
Omistaja :Jayde (VRL-05186)

Niin pitkään kun muistan, olen halunnut omistaa hollantilaisen puoliverisen. Tästä huolimatta päädyin kasvattamaan vain saksalaisia puoliverisiä vuosiksi, taisi silloinen ajan henki kannustaa vain tiettyjen kantakirjojen suosimista. Kun sitten Moon Sugar muutti hetkeksi Alankomaihin, päätin että nyt oli aika kokeilla jotain uutta. Tilan ensimmäinen kasvatti täyden uudelleenmylläyksen jälkeen olikin hollanninpuoliverinen.

  Tämä kasvatti nimeltään Sokerikuun Jacinthe Zealot ei muistuttanut rauhallista emäänsä yhtään. Ei Zealotiksi ristitty otus mikään ilkeä tai pahansuopainen ole, mutta sillä on aivan liikaa energiaa ja liian vähän kärsivällisyyttä. Tammaa taluttaessa kannattaa vain suosiolla laittaa naru turvan ympärille, ja hoitotoimenpiteiden aikana on hyvä pitää Zealot kahdelta puolelta köytettynä. Etenkin meidän kengittäjämme on täysin tympääntynyt puolelta toiselle seilaavaan Zealotiin, joka vielä yrittää nakertaa ketjunsa poikki. Kaikista parhain keino on vain jättää tamma huomiotta, silloin se voi rauhoittua.

  Voisin sanoa, että Zealot on vähän kuin ravihevonen - kunhan se pääsee liikkumaan eteenpäin, se on tyytyväinen. Paikallaan seistessä tamma vähän näyttääkin ravihevoselta, sillä kun on silloin tapana katsoa yläkautta silmiin. Osaa Zealot sentään kuunnella ratsastajaansa useimmiten, vaikka se tuokin oman mielipiteensä varsin selkeästi esille. Liian kova käsi tai jäykkä istunta saa Zealotissa aikaan räiskyvää kapinahenkeä, joka purkautuu itsepintaisena kieltämisenä. Kevyillä avuilla Zealot toimii parhaiten, silloin se hyppää kissamaisen notkeasti esteistä yli, pyörivällä laukalla.

  Carnell MW   NCh LCh   Cardinal SW   Cyrus Farce Sw   NCh HoL NCh ICh
  Carey FW
  Sandra MW   Download C
  Sant Noir FH
  Sokerikuun Red Templar   DCh SCh SCh   Red Lyrium   KTK III   Red Idol
  Fading Dream
  Light Crusader   Light It Up
  Red Blade

  Ei jälkeläisiä

  Jayde (VRL-05186)

  jaydeism@gmail.com

  virtuaalitalli / virtuaalihevonen