Fate's Razor Z

Ch, DCh, Klass I

VH17-272-0002 / V-LN: 5974093 / ID: 133

Rotu, sukupuoli : Zangersheide, tamma
Väri, säkä :Rautias (ee/aa), 166 cm
Syntynyt, ikä :13.08.2017, 8-vuotias
Kasvattaja :J&D Showjumpers     EVM
Omistaja :Jayde (VRL-05186)

Olin viettämässä aikaa Saksassa, kun sain yllättäen viestin vanhalta ystävältäni. Luulin jo saavani kutsun Oktoberfestiin, mutta viesti taisi sittenkin liittyä työasioihin eikä huurteisiin oluttuoppeihin. Viesti oli lyhyt ja ytimekäs - "Huutokauppa menossa, tuo lompakkosi!" Emmin hetken aikaa, mutta päätin sitten soittaa ja kysellä lisää tästä mystisestä tapahtumasta. Puhelun aikana sain maksettua hotellimaksuni ja käännettyä auton nokan kohti huutokauppaa. "Ainahan sitä tallissa on tilaa yhdelle", mutisin.

  Eihän se tietenkään yhteen jäänyt, sillä mukaan tuli kaksi hevosta. Kummatkin olivat zangersheidejä, mutta paljon muuta yhteistä ei näiltä tammoilta löytynyt. Toisin kuin kasvattisiskonsa Tiva, Fate's Razor Z eli Raspi hurmasi tallityöntekijät mutkattomalla luonteellaan. Vaikka tamma rakastaa olla huomion keskipisteenä, se ei silti pahastu vaikka rasputuksia ei tulisikaan joka sekunti. Raspi on sosiaalinen tapaus, joka tulee toimeen kaikkien kanssa. Sen ainoa heikkous on hienoinen pakkomielle ruokaan.

  Raspi on niitä hevosia, joilla on palo esteratsastusta kohtaan. Yleensä tamma ilmoittaa halunsa laukata kovempaa lähinnä puhisemalla, mutta toisinaan se saattaa yrittää tehdä pieniä pyrähdyksiä. Vaikka Raspi saattaakin olla innokas, se palautuu silti avuille helposti. Tamman ratsastajalla on vain oltava tiivis istunta, muuten Raspi helposti menettää keskittymisensä ja spurttailee puomeja kolistellen. Parhaimmillaan tamma on nopea ja notkea uusintaratojen voittaja, kunhan sen ratsastaja tietää mitä tekee.

Fury o' War
WESTF, BLACK
Flaming Sword
HANN, 2000, CHESTNUT
Guild of Fate
RHEIN, 1999, BAY
Edge of Steel Z
Z, 2008, CHESTNUT
Ethereal Dancer Z
Z, 2004, PALOMINO
Nemesis II
HOLST, 2001, CHESTNUT

  Jayde (VRL-05186)

  jaydeism@gmail.com

  virtuaalitalli / virtuaalihevonen