Tekijänoikeudet

Kaikki materiaali sivuilla kuuluu Moon Sugar Ltd:lle, ellei toisin mainita. Sivuilta kopioiminen ilman lupaa on ehdottomasti kielletty! Ainoastaan sukuselvitykset saa kopioida kysymättä, kunhan kirjoittajaksi merkitään Jayde (VRL-05186) tai Moon Sugar Ltd.

  All copyrights in lumipantteri.net belong to Moon Sugar Ltd, unless mentioned otherwise. It's forbidden to copy anything from here!

Tasojärjestelmä

Moon Sugariin haluttiin luoda järjestelmä, joka toisi kasvatukseen haluttua haastetta ja pitäisi toiminnan jotenkin realistisena. Reaaliaikainen ikääntyminen ei soveltunut Suomen virtuaalihevospiireihin, joten siksi päätettiin ottaa mallia laukkaurheilun CAS-järjestelmässä. Moon Sugarissa yksi virtuaalivuosi kestää 90 päivää (3 kuukautta), joten hevosella menee kaksi oikeaa vuotta ollakseen kahdeksan vuoden ikäinen.

  Mitä vaikutuksia tällä ikäjärjestelmällä sitten on? Yritämme pohtia realistisesti, että minkä ikäisenä hevonen siirtyy seuraavalle tasolle ja milloin se saa ensimmäisen varsansa. Saatamme siis oikeasti odottaa vuosia, että hevonen on saavuttanut maksimitasonsa. Koska me emme välitä hevosen sukutaulun pituudesta, ikäsysteemi on hyvä rajoittava tekijä. Tärkeimmät vaikutukset kohdistuvat siten kilpailemiseen ja jalostukseen - tamma voi saada vain yhden tamman vuotta kohti.

img
Vuosi 1 alkaa: 01.01.2019
Vuosi 2 alkaa: 01.05.2019
Vuosi 3 alkaa: 29.08.2019
Vuosi 4 alkaa: 27.12.2019
Vuosi 5 alkaa: 25.04.2020
Vuosi 6 alkaa: 23.08.2020
Vuosi 7 alkaa: 21.12.2020
Vuosi 8 alkaa: 20.04.2021

Kansainvälinen virtuaaliharrastus?

1. Kansainvälisissä (USA, Kanada, Ruotsi, Saksa) virtuaalipiireissä ikääntyminen on erittäin tärkeää, erityisesti reaaliaikainen ikääntyminen on kovassa suosiossa

Useimmat kansainväliset kasvattajat eivät halua, että heidän hevostensa varsat ovat vanhempia kuin niiden vanhemmat. Ostotilanteessa kannattaa mainita nopeutettu ikääntyminen.

2. Tasolta tasolle eteneminen on tärkeämpää ulkomaalaisille harrastajille kuin suomalaisille, kuten myös kantakirjan oikeat nimisäännöt

Yleistettynä jokainen kansainvälinen harrastaja kilpailee hevosillaan matalilta tasoilta korkeita luokkia kohti, eikä hyppää suoraan 160 cm -luokkiin. Nimisäännöt ovat puolestaan suomalaisissa piireissä myös käytössä, mutta eivät yhtä laajasti.

3. Suvun pituuden erot eivät haittaa kansainvälisiä harrastajia yhtä paljon kuin suomalaisia

Varsin moni suomalainen virtuaaliharrastaja sanoo ettei epätasainen suku haittaa, mutta sitten kuitenkin kolmen ensimmäisen polven on oltava tasaisia. Kansainvälisillä kentillä nämä polvierot eivät haittaa yhtä paljon.

4. Etenkään yhdysvaltalaiset harrastajat eivät ole kamalan tarkkoja tekijänoikeuksista

Monilla yhdysvaltalaisilla talleilla hevosten sukulaisten nimet ovat oikeiden hevosten nimiä, ja kuvatkin sattuvat olemaan suoraan Googlen kuvahausta. Ruotsalaiset harrastajat pistivät pystyyn kampanjan muutama vuosi sitten, jossa haluttiin poistaa oikeiden hevosten nimet sukutauluista. Näitä oikean elämän nimiä saattaa löytyä varsin laajasti kansainvälisten hevosten sukutauluista!

  Jayde (VRL-05186)

  jaydeism@gmail.com

  virtuaalitalli / virtuaalihevonen