Vuoristomaisemia ja ratsuhevosia

Moon Sugar sijaitsee jossain eurooppalaishenkisessä vuoristomaisemassa, kauniin järven ja vihertävien niittyjen helmassa. Samaisella tontilla ratsuhevoskasvatusta on ollut melkein vuosisatojen ajan, vaikka nykyiset tilukset hohkaavatkin uutuuttaan. Värikkäästä menneisyydestä kertoo pihalla oleva suihkulähde, jonka on arveltu olevan 1800-luvun loppupuoliskolta peräisin.

Hevostilukset

Valkoiset tallirakennukset sijaitsevat toistensa vieressä, saartaen toimiston väliinsä. Vanha suihkulähde näkyy toimiston ikkunasta, kuten myös sen takana oleva punainen maneesi. Tätä näkymää voivat hevoset tarkkailla avonaisten ikkunoidensa kautta, omista talliyksiköistään. Hevosemme on jaoteltu tamma- ja oritalleihin, mutta kummassakin rakennuksessa on saman verran karsinoita, ja melkein samanlainen pohjaratkaisu. Pesukarsinoita löytyy useita, satulahuoneita on kaksi. Kuivikevarasto sijaitsee viereisessä hallirakennuksessa, hamppukuivikepinoineen.

  Alueelta löytyy ratsastuskenttä, maneesi, pyöröaitaus ja maastoesterata. Maneesi on kooltaan pienempi kuin kenttä, mutta kumpaakin yhdistää kumirouhepohja. Maneesi sijaitsee muutaman kymmenen metrin päästä toimistosta, ratsastuskenttä on kauempana alamäessä.

  Hevosemme ovat yleensä ulkona joka päivä. Orit laiduntavat yleensä yksin, mutta tammoilla on vähintään yksi tarhakaveri seuranaan. Tarhat ja laitumet on ripoteltu ympäri aluetta, kaukaisimmat ovat melkein järven rannassa. Kaukaisin laidun on yleensä käytössä vain kesäisin.

TAMMATALLI, MANEESI TALLIKÄYTÄVÄ TARHA KÄVELYTYSKONE RATSATUSKENTTÄ PIHAN HEVOSPATSAITA

Henkilöt

Jayde Wuopio

Tilan omistajatar, ikää reilut 30 vuotta. Jayde on kotoisin jostain Pohjolasta, josta kertovat hänen vaaleat hiuksensa ja jäänsiniset silmänsä. Rikkaasta suvusta kotoisin oleva nainen on hieman jakaantunut persoona - hän osaa olla temperamenttinen stressaaja, mutta toisaalta hän myös pitää huumorista eikä ole nipottaja. Nuoruudessaan Jaydella oli paha tapa syyttää huonosta kisamenestyksestään ratsujaan, mutta ammattiratsastajan polku opetti naiselle nöyryyttä ja kärsivällisyyttä.

Daan van den Berg

Tummine hiuksineen ja mustine silmineen Daan kääntää katseita, etenkin kun pituutta miehellä on melkein 190 senttimetriä. Hollantilainen on luonteeltaan varsin ärhäkkä ja suorasanainen, mutta hevosten kanssa mies tulee loistavasti toimeen. Satulassa Daanin ylipaisunut ego ei pääse valloilleen samalla tavalla, vaikka mies onkin tarkka ratsunsa suorituksesta. Entinen kenttäratsastaja rakastaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita, ja hän pysyykin kylmähermoisena tilanteessa kuin tilanteessa.

Thomas Weber

Saksalainen mies liittyi mukaan Moon Sugarin porukkaan, kun entinen työntekijämme Joep van Dijk päätti suuntautua kouluratsastusuralle. Thomas itse on tummahiuksinen romantikko, jolta löytyy kuitenkin särmää ja kilpailuhalua. Mies ei ole klassisen komea tapaus, mutta vihreäsilmäinen Thomas on saanut ihmiset haltioihin hymynsä ja rennon luonteensa vuoksi. Esteratsastajana mies on erinomainen ja potentiaalinen tapaus, joka tulee taatusti nousemaan aina GP-tasolle asti.

Naomi Jackson

Naomi on ollut osa Moon Sugarin toimintaa ihan alusta lähtien. Yhdysvalloista kotoisin oleva afroamerikkalainen nainen on kotiutunut uuteen kotimaahansa hyvin, hän kun tulee toimeen kaikkien ihmisten ja hevosten kanssa. Naomi tallimestarina hoitaa niin hevos- kuin talouspuolenkin, eikä hän voisi olla työhönsä tyytyväisempi. Ratsaille hän ei ole vuosikausiin uskaltautunut, mutta se ei ole häntä haitannut. Hevosille elämänsä omistautunut Naomi on myös ruokafanaatikko ja naurun ystävä.

Muut henkilöt

Tiluksilla työskentelee myös muita henkilöitä, kuten esimerkiksi vakivalmentajamme Roger "Piiskaguru" Smith, yrmy kengittäjämme sekä kovia kokenut eläinlääkärimme. Palkattuja apukäsiä riittää myös ratsastajien ja hoitajien muodossa.

Outside activities

  Moon Sugar Ltd is located quite near little village where horses and riders can go. The village is very populated even though the main source of income seems to be agriculture (= cows). There is of course a pub, couple stores, and old stone church. Like in every small village, people will know everything about you. These villagers are very proud of their traditional oasis, especially tulip fields are a sight for sore eyes.

  The coastline is a great place for galloping, but we also have inland dunes and some spots of forest. The village used to be much bigger in the past, so that's why you will hear a lot of stories about Dutch pirates, lost treasure chests, and vengeful ghosts.