Etusivu       Kartano       Historiaa       Info       Orit       Tammat       Kasvatus       Vieraskirja


Cirion Stud lopettaa toimintansa 06.02.2014. Kiitos kaikille kävijöille, kasvattien omistajille ja hevostemme kasvattajille!

VIR MVA Ch Wincare's Cicero ERJ I, KTK II

"Kaipasin itselleni uusia hannovereja, vaikka talli oli jo entuudestaan täynnä ties minkälaisia otuksia. Wincare's Cicero on silti sen verran hieno tapaus, etten ole lainkaan katunut päätöstäni varsottamisesta, varsinkin kun Ciro on mitä selväjärkisin tapaus!"

Kuvista kiitos Stutteri Højagergaard
Wincare's Cicero on virtuaalihevonen, sivuilla olevat tiedot eivät vastaa kuvissa olevan hevosen tietoja
Virallinen nimi Wincare's Cicero Rekisterinumero VH12-011-0002
Rotu ja skp Hannover, ori Painotus Esteratsastus
Väri ja säkäkorkeus Kulomusta, 173 cm Koulutustaso Ko HeA, Re 160 cm, Me 110 cm
Syntymäaika 01.01.2012, 8-vuotias Kasvattaja Cirion Stud, Madagaskar
Kolmevuotias 03.09.2012 (CAS23) Omistaja Cirion Stud, VRL-05186
VIR MVA Ch arvonimi myönnetty 15.06.2013 (3x MVAsert)
ERJ I arvonimi myönnetty 25.09.2012 (9 + 50 + 24,25 + 15 + 10 = 108,25p.)
KTK II arvonimi myönnetty 25.09.2012 (17 + 19 + 17 + 17 = 70p.)

Historiikkia ja luonnekuvausta

Wincare's Cicero ei ole suinkaan mikään kaistapäisen päähänpiston tulos, vaan kohtuullisen pitkän harkinnan aikaansaannos. Olin jo pitkään ollut sitä mieltä, ettei virtuaalimaailmassa ole tarpeeksi hannovereja omiin, saati sitten muiden tarpeisiin. Niitä samoja yksilöitä pyöritetään suvusta toiseen, eikä uusia (laadukkaita!) tuonteja tuoda tarpeeksi usein. Vähänkään pidempisukuiset hannoverit muistuttivat toisiaan, joten uutta verta tarvittaisiin - ja pian! Onneksi olin juuri sentään tuonut yhden tamman itselleni, josta varmasti haluaisin varsan, mahdollisimman pian! Ei tomu ollut melkein edes kerinnyt laskeutua Irlannista Madagaskariin asti tuodun tammani Deadwoodin selästä, kun meinasin jo sitä astuttaa. K.J tarjosi hienoa oriaan, joka sopi mainiosti isäksi, hienon ulkonäkönsä ja saavutuksiensa siivittämänä. Näin tehtailin itselleni julmasti hykerrellen uuden hannoveria, joka tulisi olemaan hannoverjalostukseni yksi lukuisista kulmakivistä. Kun kaivattu ja odotettu orivarsa vihdoin syntyi, kaikki tuntui olevan aivan liian hyvää ollakseen totta. Varsa oli utelias, komea, tarpeeksi suurikokoinen ja ennenkaikkea selväpäisen näköinen yksilö. Ylpeänä nimesin ihanan orivarsani Wincare's Ciceroksi, Rooma-nimiteeman mukaan. Ori muistuttaakin rohkeaa ja voimakasta legioonalaista, aina valmiina toimintaan, tilanteessa kuin tilanteessa.

  Ciro on hyvin merkillinen ori. Se ei edusta lainkaan tyypillistä urheiluhevosen kliseistä kuvaa, ori kun ei ole edes mikään manalasta noussut viemärinkatkuinen hirviö. Siistinä hevosena Ciro ei ole ottanut (onneksi!) tavaksi piehtaroida laitumen haisevissa mutamömmöissä, joten se siitä väkinäisestä kuvasta. En menisi kuitenkaan tätä laitumella nököttövää oria tylsäksi haukkumaan, vaikka se ei ole edes erityisen kiinnostunut muille hevosille machoilusta. Cirolla on tapana ottaa elämä rennosti, edes portilla huhuilevat ihmiset eivät herätä tässä orissa pahemmin mitään mielenkiintoa. Vasta armaan omistajan vaappuessa paikalle herää Ciro horroksestaan, katsoen tuota naishahmoa imelän luottavaisesti. Ori ei kisko narussa tai tule päälle, edes liruttelevat tammat eivät saa Ciron uskollisuutta horjumaan. Suorastaan itkettävän dramaattista! Tähän kliseiseen kuvaan kuuluu tietenkin se tarinanpuolisko, jossa kerrotaan kuinka yhden ihmisen hevonen Ciro toimii vain omistajansa hoidettavana, muut se pilkkoo räväkkäästi palasiksi.

  Ei ori kuitenkaan ole mikään piru hevosen nahoissa, se vain mulkoilee epäluuloisesti muita hoidosta vastaavia ihmisiä. Omistajansa kanssa Ciron kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat niin harjaamisesta satulointiin, harjan nyppiminen voi aiheuttaa pientä pärskimistä korkeintaan. (Hurjaa..)

  Kaiken kokeneella legionaalaisellamme on kuitenkin yksi inhottava heikkous: suihkepullot! Ei kannata todellakaan yrittääkään päästä suihkuttavalla monsterilla Ciron lähelle, muuten ori ryskyttää ketjunarut melkein seinistä irti tempoessaan kuin väkkyrä. Jostain syystä myös sienet saavat nykyään orin epäluuloisiksi, liekö vainukoiramme haistanut suihkepullon karmean katkun? Toivottavasti ei, sillä jo pelkkä suihkepullon ääni riittää terästämään hetkessä orin vaistot äärimmilleen. Jostain syystä myös vesihanan päälle laittaminen saa aluksi herkän poikamme säpsähtämään, mutta Ciro kyllä hetken päästä laantuu takaisin tylsimykseksi.

  Vaikka aikaisemmin sanoin orin olevan kiinnostava, ei se sitä aina ole. Jos Ciron selässä ei ole vähään aikaan käynyt, hevonen tuntuu yhtä jännittävältä kuin mummojen rullatuolikilpailu viidakossa. Jämpti ja rauhallinen hevonen on kyllä vaikuttava, mutta täyteen mittaansa ori kasvaa vasta ratsastaja selässään. Ciro kantaa silloin itsensä paljon paremmin, se liikkuu elegantisti eteen, tuntuen kevyeltä pohkeiden välissä. Herkän ja nopeasti apuihin vastaavan orin ei kokonsa puolesta voisi olettaa kulkevan niin kuuliaisesti ja ennen kaikkea kevyesti, mutta Ciro onkin suunnattoman mahtava ratsastaa. Hevonen tekee kaiken mitä ratsastaja vain pyytää, välillä tosin laukanvaihtosarjoja saattaa esiintyä askeleissa satunnaisesti. Jo pieni pohkeen liikahdus voi saada orin tekemään nopean pohkeenväistön, vino istunta puolestaan laittaa Ciron kulkemaan itsekin vinossa. Vaikka ori onkin erittäin reilu ja nöyrä hevonen, se ei silti ole mikään piloille potkittu laiskanpulskea otus. Isoissa askellajeissa istuminen on kyllä melkoisen tuskallista välillä, mutta työ kannattaa - jostain syystä orin ratsastajat hymyilevät oikeastaan aina.

  Mikään kuola räiskyen laukkaava hirmujermu ei Ciro ole edes esteradalla, vaikka osaa ori ottaa aikaa kiinni lennokkaasti. Tahdikkaasti ja ilmavasti laukkaava sekä helposti taipuva ori on todellinen löytö esteradoille, hevonen kun kokoaa itsensä helposti niihin olemattomiin sarjaväleihinkin. Nöyrästi totteleva musta jättiläinen kuuntelee vain korvat hörössä ratsastajansa komentoja, toimien kuin ajatus. Edes erikoisesteet eivät saa rohkeaa (entä ne suihkepullot?) oriamme vetämään liinoja kiinni, Ciro on hyvin varma hyppääjä eikä kiellä oikeastaan melkein koskaan. Urheasti kulmasta kuin kulmasta, vauhdista kuin vauhdista hyppäävä ori tosin saattaa toisinaan roikottaa takajalkojaan, mikäli niitä ei ole huonoilla reiteillä ratsastettu tarpeeksi mukaan. Muuten ori on suorastaan erinomainen hevonen esteille - se on heti täysillä mukana aina alkuverryttelystä lähtien. Hyvällä keskittymiskyvyllä siunattu Ciro on oiva peli luokkaan kuin luokkaan, hyppykykyä ja tyylikkyyttä kun löytyy.

  Ei, se ei pelkää vesilätäköitä, muita hevosia, mutaa saati sitten ympärillään kirkuvia viidakon elukoita. Ciro vain ravaa tahdikkaasti eteen, oli se sitten porukan keskellä, takana tai edessä - ei hevonen kuitenkaan laita pahitteeksi kaksistaan maastoiluakaan sitten lainkaan. Jostain kumman syystä en ole kuitenkaan erityisen kiinnostunut orin kanssa maastoilusta, Ciro kun tuntuu niin tylsistyttävältä säpsyvien sekä pystyyn hyppivien hevosten rinnalla. Onneksi ori sentään laittaa kaikkensa rantalaukkoihin, mutta ei siitä tule koskaan sellaista päämäärättömästi kaahottavaa mielipuolta - valitettavasti! Maastoesteilläkin Ciro muistaa olla tyyni ja rauhallinen, vastaan tulevat esteet ylittyvät kevyesti hetkessä.

  Toisinaan minua suorastaan tylsistyttää kävellä rauhallisuuden perikuvan kanssa pitkin vilkasta kilpailualuetta. Siinä missä Ciro nöyrtyy nätisti uuden paikan vaatimuksiin, sen muut nelijalkaiset kanssatoverit tuntuvat pikemminkin räjähtävän joka suuntaan. Edes lastauksen tai kilpailumatkan aikana musta ori ei osaa tehdä muuta kuin toljottaa maanisesti eteenpäin, puksutti uskollinen automme sitten pitkin kiivasta Waterloon taistelua tai rivojen rekkakuskien ruuhkauttamaa moottoritietä. Vaikka olenkin tietysti tyytyväinen hevoseen, joka lienee yksi ainuista selväjärkisistä yksilöistäni, silti en voi muuta kuin myhäillä loikatessani orin selkään kilpailuiden vilinässä. Satavuotisesta koomastaan herännyt Ciro ei kenties verryttelyalueella ole muutamaa kärsimätöntä pärskähdystä ja ilopukkia hurjempi, mutta kilpailuareenalla ori näyttää selvästi kulkevan räväkkäämmin eteen. Ylpeästi laukkaava Ciro on tehnyt itselleen omalaatuisen lähtötavan - kellon kilahtaessa se pukittaa aina rajusti, kuola pärskyen. Tätä tapaa voisi kenties jopa kutsua voitonmerkiksi, sillä orilla on tapana myös kunniakierroksella tehdä pari lennokasta pomppua.


Sukutaulu ja sukuselvitys

Isälinja Comeback - Living Disaster | Emälinja Deadwood - Black Chaos - Lemon Rooibos
  i. Ravenscout
  Estepainotus, 171 cm, rn
  ii. Comeback   evm   iii. Living Disaster   evm
  iie. Rough Randy k   evm
  ie. Forriada   evm   iei. Gemelaj   evm
  iee. Namandja   evm
  e. Deadwood
  Estepainotus, 162 cm, prt
  ei. Seven Deadly Sins   evm   eii. Mangomind   evm
  eie. Frozen Liquid   evm
  ee. Black Chaos   evm   eei. Crystal Frost   evm
  eee. Lemon Rooibos   evm

Jälkeläiset ja jalostusinfo

Tarjolla vain rajoitetusti hannoverjalostukseen kaudella 2013
23.03.2012hannovertammaWincare's Nenyanemä Pyrr Nephriteomistaja kuusnelonen
28.02.2012hannoveroriWincare's Coffiniteemä Cherokea Kiraomistaja Diamonte
01.01.2012hannovertammaWincare Serpensemä Indis Sphinxomistaja Diamonte

Ciron värin genotyyppi on Eeaa, joten jälkeläiset edustavat fenotyypiltään mustaa (45 %), ruunikkoa (30 %) sekä rautiasta (25 %). Ori periyttää myös muita ominaisuuksia, kuten rauhallista luonnettaan, hyvää ja ponnekasta laukkaa, kärsivällisyyttä sekä tietynlaista nopeutta.

Menestyneet: Wincare Serpens ERJ I

Kilpailukalenteri

Kilpailukalenteriin merkitään vain sijoitukset. Wincare's Cicero kilpailee pääsääntöisesti 140 - 160 cm -luokissa

ERJ Esteratsastuskilpailut (sijoituksia 61 kpl, voittoja 7 kpl)
03.08.2012ERJ EsteratsastusContenemo150 cm04/40
02.08.2012ERJ EsteratsastusCirion Stud160 cm03/30
01.08.2012ERJ EsteratsastusCirion Stud160 cm04/30
01.08.2012ERJ EsteratsastusCirion Stud160 cm03/30
31.07.2012ERJ EsteratsastusCirion Stud160 cm04/30
28.07.2012ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners160 cm04/30
27.07.2012ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners160 cm05/40
26.07.2012ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners150 cm04/30
26.07.2012ERJ EsteratsastusCirion Stud150 cm04/30
23.07.2012ERJ EsteratsastusCirion Stud150 cm05/30
20.07.2012ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners160 cm04/30
19.07.2012ERJ EsteratsastusCirion Stud150 cm02/30
18.07.2012ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners160 cm01/30
17.07.2012ERJ EsteratsastusCirion Stud150 cm04/30
16.07.2012ERJ EsteratsastusCirion Stud150 cm04/30
14.07.2012ERJ EsteratsastusKK Bailador150 cm01/70
14.07.2012ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners160 cm04/30
12.07.2012ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners160 cm04/30
11.07.2012ERJ EsteratsastusCirion Stud150 cm02/30
10.07.2012ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners150 cm05/30
09.07.2012ERJ EsteratsastusSatulinna150 cm04/30
08.07.2012ERJ EsteratsastusSatulinna150 cm04/30
08.07.2012ERJ EsteratsastusSatulinna150 cm03/30
06.07.2012ERJ EsteratsastusSonic Warmbloods160 cm02/50
06.07.2012ERJ EsteratsastusSatulinna150 cm02/30
06.07.2012ERJ EsteratsastusKiejo140 cm02/47
05.07.2012ERJ EsteratsastusSatulinna150 cm04/30
05.07.2012ERJ EsteratsastusCirion Stud160 cm03/30
04.07.2012ERJ EsteratsastusSatulinna150 cm02/30
04.07.2012ERJ EsteratsastusKK Bailador120 cm01/70
04.07.2012ERJ EsteratsastusCirion Stud160 cm05/30
28.05.2012ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners160 cm01/30
20.05.2012ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners160 cm04/30
07.05.2012ERJ EsteratsastusSuprant150 cm07/50
02.05.2012ERJ EsteratsastusSuprant150 cm07/50
02.05.2012ERJ EsteratsastusSatulinna150 cm06/40
29.04.2012ERJ EsteratsastusL'amour aux Chevaux160 cm02/40
22.04.2012ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners160 cm04/30
18.04.2012ERJ EsteratsastusWincare160 cm03/30
18.04.2012ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners160 cm02/30
16.04.2012ERJ EsteratsastusCallanley160 cm05/30
14.04.2012ERJ EsteratsastusWincare160 cm02/30
12.04.2012ERJ EsteratsastusWincare160 cm04/30
09.04.2012ERJ EsteratsastusWincare160 cm02/30
06.04.2012ERJ EsteratsastusPyrr Warmbloods150 cm02/50
06.04.2012ERJ EsteratsastusHeijastus160 cm04/40
04.04.2012ERJ EsteratsastusHeijastus160 cm03/40
01.04.2012ERJ EsteratsastusHeijastus160 cm06/40
31.03.2012ERJ EsteratsastusRide Club Gringsted160 cm02/50
31.03.2012ERJ EsteratsastusWincare160 cm01/30
31.03.2012ERJ EsteratsastusLyne Stud140 cm05/60
30.03.2012ERJ EsteratsastusRide Club Gringsted160 cm03/50
30.03.2012ERJ EsteratsastusRide Club Gringsted160 cm04/50
30.03.2012ERJ EsteratsastusLime150 cm05/40
29.03.2012ERJ EsteratsastusRide Club Gringsted160 cm07/50
29.03.2012ERJ EsteratsastusWincare150 cm02/30
29.03.2012ERJ EsteratsastusWincare150 cm01/30
28.03.2012ERJ EsteratsastusRide Club Gringsted160 cm03/50
28.03.2012ERJ EsteratsastusLime140 cm04/40
27.03.2012ERJ EsteratsastusRide Club Gringsted160 cm01/50
14.03.2012ERJ EsteratsastusBairdon130 cm06/30

Valmennukset ja päiväkirja

Tavoitteet ja suunnitelmat kaudelle 2013
1-3 jälkeläistä, lisää tekstejä


03.07.2012 - Valmentajana Pihlaja - Taso 160 cm
"Otimme tänään tuntumaa isoille esteille, mutta vaikutit todellakin täysin poissaolevalta. 'Anakin eii, älä käänny sithiksi!' hoit hiljaa, selaten kännykkääsi tippa linssissä. Mitä täällä nyt oikein taas tapahtuu?? Meinasin jo ripotella tuhkaa itseni päälle, mutta sitten yritin ajatella rahaa. Mehevää rahatuppoa. 'Kännykkä helvettiin ja nyt pohkeet kiinni, töihin siitä!' huudahdin, hätistellen sinua ratsastamaan Ciroa paremmin alleen. Ori kulkikin hetkessä nätisti, polkien alleen kaula kaarella. Käskin sinun ratsastaa paremmin läpi selän, muuten ori ei liiku tarpeeksi elastisesti. Alkuverryttelyihin ei mennyt aikaa juurikaan, Ciro oli notkea ja taipuisa. Esteillä ori oli heti mukana, sait ratsastettua hyvän ratatemmon alle. Voisit kuitenkin keskittyä rataan enemmän kokonaisuutena kuin yhtenä esteenä, hieman sujuvuutta olisin enemmän halunnut. Viimeinen rata oli kuitenkin niin tyylipuhdas ja toimiva, etten voinut muuta kuin hämmästellä kaksikon yhteistyön hyvää toimivuutta. Hienoa kerrassaan!"

26.06.2012 - Valmentajana Lume - Taso 150 cm
"Tulin kentän reunalle, ihastellen ylväästi laukkavaa oria. Esittelin ensimmäisenä itseni ratsukolle ja kokosin kentälle viiden esteen radan. Esteiden korkeudet vaihtelivat 70-100 cm välillä. Ratsukko nosti laukan ja aloitti radan. Ratsastajan ja Ciron yhteistyö oli ihanaa katseltavaa. Ratsukko selvisi radan täydellä kunnialla. Ratsukko käveli hetken, kun korotin esteitä niin että jokainen oli yli metrin korkea. Ratsukko nosti ravin ja ravasi hetken. Parin kierroksen jälkeen se nosti laukan ja suuntasi kohti ensimmäistä estettä. Huomasin ratsastajan jäävän välillä esteistä jälkeen. Korotin esteitä vähän. Esteiden korkeudet olivat 120, 130, 120, 150 ja 140. Ratsukko lähti innoissaan taas radalle. Nyt ratsastajakin pääsi hyvin esteille mukaan. Viimeisellä esteellä Ciron jalka osui puomiin, mutta puomi ei pudonnut. Pudotin esteet pieniksi ristikoiksi, joita ratsukko meni rennosti laukassa. Pian ratsukko hidasti raviin ja lopulta käyntiin. Silloin kävin kiittämässä ratsukkoa ja sanomassa heipat."

29.01.2012 - Valmentajana kitta - Taso 150 cm
"Rauhallisella tuulella oleva Ciro oli upea näky. Tasaisenvarmaa vauhtia eteenpäin puskeva ori ei ollut selvästikään hankalaa sorttia, vaan juurikin selväpäinen ja järkevä. Alkuverryttelyssä Diamonte joutui hieman testailemaa kaasua ja jarrua, mutta kuten odotinkin, molemmat pelasivat mainiosti. Pienet esteet Ciro hyppäsi helposti, eikä estekorkeuden muutokset häirinneet moitteetonta hyppytekniikkaa ollenkaan. Ratsukko suoritti hankalammatkin reitit ja niiden keskellä olevat esteet, vaikka estekorkeus hipoikin jo sitä puoltatoista metriä. Loppuun pyysin ratsukkoa hyppäämään kymmenen esteen radan. Diamonte aloitti radan omasta mielestään hyvällä reitillä, mutta joka ei kuitenkaan Ciron askelille passannut. Niimpä ensimmäinen este levisi palasiksi, ja ratsukko sai aloittaa uudelleen. Nyt hyppy onnistui. Loppurata sujui hienosti. Lopputunnin raveissa käskin sinun ratsastaa hevosta enemmän eteen-alas, jolloin Ciro venytteli öristen selkäänsä."

01.01.2012 - Valmentajana Pihlaja - Taso 100 cm
"Vielä uutuuttaan hohtava Ciro oli kyllä kieltämättä komea näky, pakko myöntää! Orin lihakset vain pullistelivat sen kävellessä rauhallisena uralla. Se näytti juuri siltä, ettei mikään saisi sen rauhallisuutta järkkymään! Kerrassan hienoa, tokaisin puoliääneen ja läiskäytin kentän keskelle muutaman puomin. Ori häristeli korviaan, mutta pureskeli kuolaimiaan keskittyneesti. Otit samalla ravia, kun minä säädin kentän keskellä ja kaatuilin painavien puomien keskelle. Ciro askelsi lennokkain askelin, sinä keventelit tyytyväisenä. Unohdin kuitenkin itse keskittyä, sillä kun orin askel venyi, et korjannut sitä. Näin Ciro lähti railakkaan pukkilaukkaan ja heitti sinut nöyrästi maankamaralle. Et kuitenkaan lähtenyt tapasi mukaan kentältä pois kiukkuisena ja vihaisena, vaan hillitsit kiukkusi ja ratsastit Ciron paremmin avuille - myös laukassa! Ori oli nyt valmis hienoille puomisarjoilleni, jotka olin sitä varten laittanut. Ciro laukkasi tasaisen tyyneesti, ylittäen säälittävät puomini kevyesti. Hienoa! Nyt pitäisi kokeilla jotain vaikeampaa, tarkemmin jumppasarjoja ja pientä rataa tiukoilla kurveilla. Ciro loikki niidenkin yli tahdikkaasti, vaikka jokaisen esteen jälkeen piti kääntää tiukasti seuraavalle. Vaikeutin tehtävää ottamalla ratsastajalta ohjat pois (kiukkupuuskan kera), joten nyt olisi yllin kyllin haastetta! Ciro kuitenkin kuunteli pohkeiden hipaisuja terävästi, joten ongelmaa ei tullut. Löysit myös paremman asennon, kun et tukeutunut aina ohjiin vaan osasit itse keskittyä. Korotin vielä muutaman esteen metrin korkuiseksi, ja tein radan. Ympyrällä oli neljä estettä, joiden jälkeen tulisi pidempi suora ja vesihauta, sen jälkeen tiukka kurvi lankkuesteelle, jonka jälkeen matka jatkuisi laukanvaihdon kautta viuhka-esteelle. Tämän jälkeen luvassa olisi vielä viiden esteen inhottava sarja innari-väleillä! Ciro totta tosiaan oli hieman haastavampi sarjaväleillä ja kapeilla kiumuroilla, mutta sait sen taipumaan hyvin. Tunti meni kertakaikkiaan hienosti, enkä voi muuta kuin kehua!"